Palvelut

Fysioterapia

Fysikaaliset hoidot & oheispalvelut

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Neurologinen fysioterapia on yksilöllistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on edistää toimintakykyä, ja osallistumismahdollisuuksia arjessa. Taustalla voi olla erilaisia keskushermoston ja ääreishermoston sairauksia, kuten neurologinen sairaus ALS, Parkinsonin tauti, Multippeli Skleroosi (MS), lihassairaudet, selkäydinvammat, aivovammat, amputoinnit ja aivoverenkiertohäiriöt (AVH). Silloin kun nämä aiheuttavat liikkuvuus -ja toimintakyvyn haasteista, tällöin neurologisen fysioterapian ja kuntoutuksen hyödyntäminen on tarpeen. Fysioterapian tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn parantaminen ja ylläpito, omatoimisuuden lisääminen arjessa ja elämänlaadun kohentaminen.

Fysioterapiaan kuuluu oleellisesti myös yhteistyö läheisten ja muiden kuntoutujan arkeen osallistuvien kanssa, apuvälinetarpeen sekä mahdollisten kodinmuutostöiden arviointi.


Hoitolaitoksessamme on vapaita paikkoja Kelan järjestämään ja rahoittamaan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen

  • Jonotusaikoja ei ole
  • Asiakkaalla on mahdollisuus hakea matkakorvauksia Kelalta
  • Hoitolaitoksellamme on lainmukaiset vakuutukset asiakkaitamme varten.
  • Toimipisteeseemme on mahdollista tuoda avustajakoira.

VAAJAKOSKEN Kuntohoito Oy:lla on sopimus KELA:n kanssa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen, suomenkielisen yksilöllisen fysioterapian ja allasterapian palvelujen tuottamisesta ajalla 1.12.2022-31.12.2024.


Olemme erityisesti perehtyneet aikuisten ja nuorten fysioterapiaan.

Yksilöllisen fysioterapian ja allasterapian fysioterapiapalvelut toteutetaan seuraavilla pakkakunnilla asuville: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Keuruu, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen.

Palvelemme suomen kielen lisäksi, ruotsin ja englannin kielellä. Muina kommunikaatiokeinoina ovat etäyhteyksien käyttö tarvittaessa.

Kotikäynnit

Toteutamme fysioterapiaa tarvittaessa kuntoutujan kotona, palvelutaloissa tai muussa asumisympäristössä. Teemme myös liikuntamuotojen kokeiluja mahdollisten harrastusten löytämiseksi.

Allasterapia

Allasterapiassa hyödynnetään veden vastusta ja kehoa kannattelevia ominaisuuksia. Allasterapia sopii monille neurologisille kuntoutujille, joilla on esim. liikkumisen ongelmia tai tasapainovaikeuksia.

Allasterapiaa toteutamme Jyväskylän kaupungin alueella valvotuissa uimahalleissa, pääsääntöisesti uimahalli Wellamossa, Vaajakoskella. Tarvittaessa AaltoAlvarissa ja Laajavuoren Scandic-hotellin yhteydessä sijaitsevassa altaassa.

Kaikki fysioterapeuttimme ovat suorittaneet KELAN vaatiman Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton vesiturvallisuus-koulutuksen, TRIMMI-kurssin.
Uimahallimaksun maksaa Palveluntuottaja.

Hoitolaitoksessamme saa myös seuraavia palveluita PALVELUSETELILLÄ: Yksilöllinen fysioterapia, allasterapia, lymfaterapia, jalkojen hoito sekä yksilölliset pohjalliset.