Palvelut

Fysioterapia

Fysikaaliset hoidot & oheispalvelut

Sensomotorinen metodi

KEHOSI EI VALEHTELE!

Sensomotorinen metodi on hermoston toiminta-analyysi, jolla voidaan selvittää kehon synnynnäiset kognitiiviset, emotionaaliset ja fyysiset vahvuudet. Tulos Sensoprofiili-palautteessa. Lisäksi menetelmällä voidaan hoitaa hermoston turhat liikemallit (primitiivirefleksit), mitkä saattavat rajoittaa suorituskykyä.

Sensomotorinen hermoston toiminta-analyysi kertoo:

 • mikä herättää motivaatiosi
 • kehosi toiminnasta
 • voimantuotostasi
 • analyysin tulos Sensoprofiili ™ -palautteessa

Selvitetään asiakkaan yksilöllinen tapa käyttää kehoaan kunnioittaen hermostoaan, tapa löytää kehonsa tiedostamattomia vaikuttimia, jotka helpottavat kehoa käynnistämään toiminnan. Asiakas saa Sensoprofiilin™, eli synnynnäiset kognitiiviset, emotionaaliset ja fyysiset vahvuudet

Asiakastarpeet

Millaisiin tarpeisiin Sensomotorinen Metodi on ratkaisu?

KEHON TARKOITUKSENMUKAINEN KÄYTTÖ, ERGONOMISET TARPEET.
Ratkaisu: henkilökohtaisen hermostoanalyysin kautta optimaalisen kehon käytön harjoittelu.

URHEILUMENESTYS
Tehokkaamman harjoittelun ja paremman suorituskyvyn kautta. Ratkaisu: opetan käyttämään kehoa omaa hermostoaan kunnioittavalla tavalla.

ITSENSÄTUNTEMINEN
Ratkaisu: hermoston yksilölliseen toimintaan perustuva Sensokartoitus™ synnynnäisten kognitiivisten, emotionaalisten ja fyysisten vahvuuksien selvittämiseksi.

TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMINEN
oppimalla itseohjaamista ja oman toiminnan motivoimista. Ratkaisu: kehon tiedostamattomien vaikuttimien löytäminen ja synnynnäisten vahvuuksien käyttö

STRESSINHALLINTA
Ratkaisu: oman latautumistavan ja ongelmaratkaisutapojen tiedostaminen.

SENSOMOTORINEN METODI PALVELUPOLKU

 1. Voit varata ajan joko puhelimella (014263460 tai 0440331967), netin kautta tai tulemalla Vaajakosken Kuntohoitoon (Savonmäentie 15, 40800 Vaajakoski).
 2. Alussa kyselen sinulta elämäntilanteestasi (esim. työ, harrastukset) ja millaisia tarpeita sinulla on, joihin voimme hakea ratkaisua sensomotorisella metodilla.
 3. Teen sensomotoriset tutkimukset. Tutkimuksia varten ei tarvitse riisua muuta kuin kengät. Tutkimuksen aikana joko seisot tai istut tehden helppoja ja yksinkertaisia liikkeitä ohjeitteni mukaan. Tutkimuksessa ei testata kuntoa.
 4. Kerron sinulle sensomotorisen hermostoanalyysisi tulokset. Kenenkään tulokset eivät ole huonoja, vaan saat selville motorisen profiilisi, kehosi tiedostamattomat vaikuttimet ja Sensoprofiilisi™.
 5. Kerron miten sinun kannattaa käyttää kehoasi optimaalisella tavalla profiilisi mukaisesti esim. työssä, urheilussa, kuntoutuksessa.
 6. Saat testitulokset (eli profiilisi) ja toimintaohjeita kirjallisesti mukaasi.
 7. Maksun voit suorittaa pankki- tai luottokortilla, laskulla tai käteisellä.
 8. Jos haluat, voit varata toisen käynnin oppimisen syventämistä ja käytännön harjoitteita varten